Tips om je mond te verzorgen

Als je regelmatig last hebt van een vieze smaak in mond is dat niet prettig. Dit voelt voor jezelf vervelend aan en het heeft vaak ook nog een slechte adem tot gevolg dus daar wil je wat aan doen. Je kunt een vieze smaak en slechte adem prima zelf bestrijden maar voorkomen is nog altijd beter om te doen.

Niet roken, geen zuren en alleen natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken

Een vieze adem is prima te voorkomen als je op de volgende zaken let. Probeer niet te roken. Vermijd voedingsmiddelen waar zuren in zitten, want deze geven slechte bacteriën de kans zich te vestigen in je mond waardoor je een vieze smaak en slechte adem krijgt. Gebruik mondverzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld Aloë Vera of xylitol. Dit zijn veilige bestanddelen die voor een frisse adem zorgen en mond-problemen effectief aanpakken.

Vermijd producten waaraan kunstmatige hulpstoffen zijn toegevoegd

Vermijd producten waaraan hulpstoffen zoals alcohol, SLS of sacharine zijn toegevoegd. Alcohol en SLS hebben geen toegevoegde waarde in mondverzorgingsproducten en doen eerder kwaad dan goed. Ze kunnen namelijk ook wondjes veroorzaken waardoor je nog sneller een vieze smaak krijgt. Sacharine is een kunstmatige hulpstof die in eerste instantie fris smaakt maar al snel bitter wordt. Gevolg: wederom een vieze smaak in je mond.

Houd je mond goed en helemaal schoon

Zorg ervoor dat je je mond altijd goed reinigt. Als je je tanden poetst, reinig dan ook het tandvlees, de tong en keel en spoel daarna goed met mondwater met natuurlijke ingrediënten. Een goede verzorging gaat een vieze smaak tegen en zorgt ervoor dat je altijd een frisse adem krijgt en deze ook lange tijd behoudt. Voor een frisse adem kun je je tanden poetsen, spoelen met mondwater maar ook speciale pastilles, tongdruppels, kauwgom en andere producten met verfrissende bestanddelen werken goed. Kies alleen producten op natuurlijke basis die veilig en gezond zijn om te gebruiken.

Reinig je keel en neus ook goed

Het zal je misschien verbazen maar een vieze adem kan ook uit de keel of neus voortkomen. Als zich in je keel stinkende hoopjes vormen, bestaande uit etensrestjes en bacteriën, dan kunnen deze amandelsteentjes een slechte adem veroorzaken. Zorg ervoor dat je deze tegengaat maar vooral ook de vorming ervan voorkomt. Dit kun je doen door goed en regelmatig met mondwater te spoelen. Om je neus schoon en fris te houden is een neusspray aan te raden.